Leczo wegetariańskie z grilla Weber

Grillowanie z marką Weber vol.2. Kolejne fenomenalne spotkanie blogerów i influenserów przy grillach marki WEBER. Tym razem wśród zieleni Winnicy Dwórzno. Kolejne szkolenie z technik grillowania na grillu węglowym i elektrycznym. Tym razem użyliśmy dodatkowych sprzętów aby przygotować pyszne przystawki, dania główne a nawet desery!! Zapraszam gorąco do przeczytania tekstu, a na koniec przepis na pyszne leczo wegetariańskie z grilla marki Weber.

Szkolenie z technik grillowania

Spotkanie odbyło się pod czujnym okiem grillmastera, który uczył nas i podpowiadał w jaki sposób przygotowywać pyszne potrawy na różnych rodzajach grilla i wykorzystywać dodatkowe sprzęty, które proponuje producent. Wykorzystaliśmy kamień do przygotowania podpłomyków, patelnię żeliwną do upieczenia Duch Baby i woka, na grillu węglowym uczyliśmy się jak wędzić potrawy.

Sprawdźcie jak wyglądało poprzednie spotkanie i co pysznego wtedy przygotowaliśmy. Z poprzedniego tekstu dowiecie się też trochę jak powstały pierwsze grille i kto był ich Ojcem.

Grillmaster Gohfitfan Weber

#CookingAdventure czyli grillowanie z marką WEBER

#CookingAdventure

Pora na kolejną porcję wspomnień z #CookingAdventure, gdzie wspólnie z piątką blogerów – Kulinarne przygody Gatity, Healthy Eating, Kulinarny Ja, Wiśnione oraz Kuchnia Bazylii – spędziliśmy wyjątkowe chwile na odkrywaniu pysznych inspiracji i pogłębianiu wiedzy o perfekcyjnym BBQ 🔥❤ Zapraszamy do obejrzenia relacji z tego niezwykłego wydarzenia 👇😊

Opublikowany przez Weber Polska Poniedziałek, 12 lipca 2021
Wegetariańskie leczo z grilla

Grille marki Weber udostępniają wiele dodatkowych sprzętów, które umożliwiają przygotowanie wielu pysznych potraw, których zazwyczaj nie przyrządza się na grillu. Dlatego podjęłam się przygotowania wegańskiego leczo w żeliwnym kociołku.

Lista zakupów:

  • 2 cukinie,
  • kolorowe papryki: żółta, zielona i czerwona,
  • 1 czerwona cebula
  • 3 ząbki czosnku,
  • 1 kg malinowych pomidorów,
  • sos sojowy Lee Kum Kee
  • masło klarowane,
  • ulubione przyprawy: słodka i ostra papryka, oregano, bazylia.

Podczas eventu towarzyszyły nam niezawodne norze marki Victorinox. Krojenie pomidorów stało się czystą przyjemnością, ostrze idealnie poradziło sobie ze wszystkimi warzywami.

Noże Victorinox #myvictorinox
Noże Victorinox #myvictorinox
  1. Warzywa dokładnie umyj, usuń ogonki, gniazda nasienne itp. Pokrój na dość dużą kostkę.
  2. Cebulę i czosnek posiekaj.
  3. Do rozgrzanego kociołka włóż 1 łyżkę masła klarowanego, następnie posiekaną cebulę i czosnek.
  4. Następnie dodawaj po kolei paprykę, cukinię i pomidory za każdym razem dokładnie mieszając.
  5. Na koniec dopraw do smaku ulubionymi przyprawami i sosem sojowym Lee Kum Kee – ja używam jasnego.
  6. Przykryj i pozostaw całość na ok 10 min aby pomidory puściły wodę, a warzywa przybrały formę gulaszu.
  7. Do leczo idealnie sprawdzą się grzanki również z grilla. Wystarczy upiec pieczywo, posmarować masłem i posypać przyprawami.

Życzę smacznego!

Wegańskie leczo z grilla Weber
Wegańskie leczo z grilla
Grilluj z przyjaciółmi

Grillowanie to niezwykła frajda szczególnie w gronie tak znakomitej i zgranej ekipy.

Sprawdźcie ich propozycje na wspaniałe dania!

Ekipa Webera w Winnicy Dwórzno
Ekipa Webera

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *