Wrzucam kolejny przepis na szybkie i pyszne orientalne danie z użyciem produktów marki Lee Kum Kee. Tym razem krewetki marynowane w sosie ostrygowym z czosnkiem, imbirem i papryczką chili do tego podsmażona kapusta pak choi, sałatka z glonów wakame i bezglutenowy makaron konjak.
Danie idealne dla osób na diecie nieskowęglowodanowej jak również dla osób unikających produktów z glutenem. Sprawdźcie przepis!
Na moim Instagramie @gohfitfan znajdziesz rolkę z szybką instrukcją i przepisem na to danie!
Obserwuj mniej i bądź na bieżąco ze wszystkimi przepisami!
Przepis na krewetki w sosie ostrygowym
Zaczynamy od marynaty! To podstawa tego dania. Dzięki marynacie cała potrawa nabiega smaku i aromatu.
Do przygotowania marynaty wykorzystałam sos ostrygowy Lee Kum Kee, który idealnie komponuje się z owocami morza.
Marynata:
– 2 łyżki oliwy,
– 2 łyżki sosu ostrygowego Premium Lee Kum Kee,
– 1 łyżka jasnego sosu sojewego Supreme Lee Kum Kee,
– 1 ząbek czosnku,
– 1 łyżeczka startego imbiru,
– 1 łyżeczka posiekanej papryczki chili.
Składniki:
– 200 g krewetek,
– 1 opakowanie makaronu konjac,
– 1 kapusta pak choi,
– sałatka z glonów wakame.
Wszystkie składniki mamy czas na WYKONANIE!
1. Marynata: Połącz wszystkie składniki, dokładnie wymieszaj. Zalej przygotowaną marynatą krewetki i odstaw na 30 min.
2. Przygotuj makaron konjac zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
3. Pak choi przekrój na pół, opłócz i osusz.
4. Na rozgrzanej patelni podsmaż krewetki, przełóż je do miseczki. Na tej samej patelni i podsmaż pak choi przez kilka minut na każdej stronie.
5. Wyłóż na talerz makaron, sałatkę wakame, krewetki i smażone pak choi.
GOTOWE! SMACZNEGO!

Marka Lee Kum Kee
Lee Kum Kee jest najbardziej znaną i najbardziej autentyczną marką chińskich sosów na rynku globalnym oraz najczęściej preferowanym wyborem szefów kuchni i restauracji, także tych uhonorowanych gwiazdką Michelin. Na ich koncie na Facebooku znajdziecie najnowsze promocje, produkty, oraz konkursy z super nagrodami!!! Link do profilu: https://www.facebook.com/leekumkeePL
Chiński Nowy Rok
Od 21 stycznia do 20 lutego w Chinach obchodzony jest Chiński Nowy Rok, nazywany również Świętem Wiosny. To najważniejsze święto w chińskim kalendarzu. Chińczycy świętują Nowy Rok przez 15 dni. Pierwsze siedem dni najczęściej spotykają się w rodzinnym gronie. Z kolei obchody drugiego tygodnia mają charakter państwowy.